Zeefdrukcursussen

Kapitaal biedt verschillende cursussen aan voor het voorgezet onderwijs.. Kom gezellig langs met jouw klas om te zeefdrukken!

Wat is zeefdruk?

Kort samengevat is zeefdruk een vrij eenvoudige druktechniek voor het bedrukken van posters, maar ook op textiel, t-shirts, tasjes, noem het maar op! De zeefdrukinkt hecht beter dan bij andere druktechnieken waardoor de gedrukte kleuren eruit knallen!

Kapitaal biedt cursussen aan om deze techniek aan jong en oud te leren!

Waarom zeefdruk?

Bij Kapitaal kunnen scholieren leren over beeld, kleur, letters en compositie. In een samenleving waar beeld een steeds belangrijkere rol speelt, willen wij scholen en hun scholieren de mogelijkheden bieden om te werken aan hun creatieve ontwikkeling.

De cursussen van Kapitaal kunnen in overleg met de docenten gekoppeld worden aan thema’s die behandeld worden in de les. Ideaal voor vakken als Tekenen en CKV.

Zeefdrukcursus in het kort!

Kapitaal biedt drie verschillende soorten cursussen aan die hieronder kort samengevat zijn. Kapitaal zorgt voor frisdrank, koffie of thee. De scholieren kunnen hun eigen lunchpakket meenemen. Na de cursus kan elke scholier hun eigen gemaakte werk thuis aan ouders en vrienden laten zien!

Kies hieronder één van de opties of neem contact op met Kapitaal voor een combinatie van de opties.

Soorten Cursussen

Optie 1: Zeefdruk

Scholieren gaan in onze werkplaats aan de slag met compositie, kleur en letters. Hierna leren zij alles over zeefdruk en gaan, onder professionele begeleiding, drukwerk maken op bijvoorbeeld tasjes, t-shirts of posters.

De scholieren zullen door deze leuke cursus een completer beeld krijgen van de mogelijkheden van ontwerp- en druktechnieken. Deze cursus kan zelfs in overleg met de docent aansluiten op het curriculum. Maar hoeft niet!

Optie 2: Samen zeefdrukken

Deze optie heeft meer voorbereiding nodig. Tijdens schooluren zal de docent samen met de klas bepalen wat er bij Kapitaal gedrukt gaat worden. Wellicht een poster voor in het klaslokaal.

Hierdoor wordt de cursus in grotere mate een samenwerking. De scholieren zullen van tevoren in groepsvorm ontwerpen en bepalen wat ze willen maken, in de werkplaats van Kapitaal zullen ze hun product ook daadwerkelijk gaan verwezenlijken.

Optie 3: Op maat gemaakt

Het is ook mogelijk dat de docent samen met Kapitaal een cursus opzet. Zo kan de cursus perfect aansluiten op het curriculum.

Voor meer informatie, neem contact op met Kapitaal.