nieuws

Kapitaal is gesloten
Kapitaal is gesloten

Kapitaal is gesloten

Kapitaal is gesloten

Kapitaal is gesloten. We zullen eind dit jaar verhuizen maar hebben nog geen duidelijkheid waar naar toe. We zullen op onze Facebookpagina, Instagram en uiteraard onze website aankondingen wanneer we meer duidelijkheid hebben.

Groet van Kapitaal

Print is Undead (the Last Night of Kapitaal)
Print is Undead (the Last Night of Kapitaal)

Print is Undead (the Last Night of Kapitaal)

Kapitaal viert nog één keer een feestje op de huidige locatie aan de Plompetorengracht 4. Daarna is het klaar. Dus we kunnen de boel op zijn kop zetten!

Van 20.30 tot 02.30 uur hebben we een belachelijke DJ Line-up. Elk half uur een andere DJ. Oude en nieuwe bekenden, bekend en onbekend, supersterren en vergane glorie.

Line-up: Jimme Baker Selection, Roberto Auser, Nuno dos Santos, Pitto, Ian Martin, Freek Fabricius, Vanilla Lars, Edgar Nevermoo, Secondhand Spaceship, Nick Liefhebber, Stranded FM, Manic No Learn…

Facebook event: www.facebook.com/events/330261907339707

In de sporen van DE LUIS
In de sporen van DE LUIS

In de sporen van DE LUIS

In de sporen van DE LUIS

As. zaterdag 15/10 en zondag 16/10 kunnen de wandelschoenen weer aan! Yes! Vanaf 14.30 uur tot 16.30 uur maak je voor €4,50 een bijzondere stadswandeling met gids (en gezeefdrukte kaart) van expo naar expo. Kapitaal is het beginpunt en verder gaat de wandeling langs oa. Kunstliefde, KUUB en Oude Hortus.

Verder zijn er op 22/10, 23/10, 29/10 en 30/10 (culturele zondag) ook nog wandelingen.

Opening Bloedbroeders Expo
Opening Bloedbroeders Expo

Opening Bloedbroeders Expo

3 maanden lang werkten 7 koppels keihard in onze etswerkplaats. (Ja laten we deze mooie techniek ook wat aandacht geven!) Talent en ervaring, enthousiasme en skills… samen in de werkplaats om kennis uit te wisselen, elkaar te inspireren en tot bloedens toe uit te dagen. De uitkomst is de zien in onze laatste expo op de huidige locatie: Bloedbroeders.

Hans Laban – Frits van Zeventer
Cas de Vries – Paco Kamil
Robbie Cornelissen – Ralph Zabel
Jurriaan Rexwinkel – Natalia Ossef
Dodog Soeseno – Set van Hoogenhuyze
Jan Vandeputte – Stefan van den Broek
Cisca Poldervaart – Mariana Ferraiuoli

Opening: 30 september
Tijd: 20.00 uur
Expo: 1 t/m 30 oktober
Entree: gratis

Bloedbroeders wordt mede mogelijk gemaakt door Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en is onderdeel van De Maand van de Grafiek.

Round 2.2
Round 2.2

Round 2.2

Opening Round 2.2 vrijdag 16 september
19.00 uur in Kapitaal
Entree: gratis!

Negen illustratoren en negen afstudeerprojecten (HKU). Recht tegenover elkaar in de ring, ze fronsen, ze grommen. Het is alles of niets in deze strijd om een diploma. Zwetende lijven en rondvliegende tanden. De spanning stijgt er wordt gevloekt en er wordt gehuild. Maar niet voor niets. Als het fluitsignaal klinkt liggen er negen prachtige projecten klaar om de wereld in te gaan. Het erepodium is te klein voor deze winnaars daarom showen ze as. vrijdag deze afstudeerprojecten in Kapitaal.

Sander Abbema, Cleo Berenbroek, Sjoerd van Leeuwen, Philip Lindeman, Bas van Oudheusden, Michiel Snellen, Robin Streppel, Milou Trouwborst, en Luuk van Zon nodigen u van harte uit om op 16 september te komen kijken naar hun afstudeerprojecten en hun spiksplinternieuwe bloemkooloren.

Event: www.facebook.com/events/337591963240478

Poster: Peter van Dijk

Bloedbroeders expo / Maand van de Grafiek
Bloedbroeders expo / Maand van de Grafiek

Bloedbroeders expo / Maand van de Grafiek

De maand oktober staat in het teken van de Maand van de grafiek. Kapitaal organiseert in die maand een bijzonder project rondom de etspersen. Jong talent en ervaren makers werden aan elkaar gekoppeld om kennis uit te wisselen, samen te werken en elkaar te inspireren. Drie maanden werkten deze 7 koppels samen in de werkplaats toe naar de expo Bloedbroeders. De opening is op vrijdag 30 september in Kapitaal. Over deze bijzondere expo later meer!

Deelnemers van de expo zijn: Set van Hoogenhuyze, Hans Laban, Frits van Zeventer, Cas de Vries, Paco Camil, Cisca Poldervaart, Mariana Lok, Robbie Cornelissen, Ralph Zabel, Juriaan Rexwinkel, Natalia Ossef, Dodog Soeseno, Jan van de Putten en Stefan  van den Broek.

Illustratie luis: Bobbi Oskam

Wat te doen zondag 4 september?!
Wat te doen zondag 4 september?!

Wat te doen zondag 4 september?!

Zondag 4 september is er een hoop te horen en te zien in Kapitaal!

Fringeconcert / Organisatie OudeMuziek / Culturele Zondag – Uitfeest / 15.30 – 16.15 uur

‘Kom luisteren naar het concert Affetti amorosi van de 16e eeuwse Venetiaanse componist Giovanni Stefani. Liederen over de liefde in al haar gedaantes en uitgevoerd door Jonatan Alvarado die zowel de gitaar als de zang voor zijn rekening neemt.’

Toegangskaart afhalen in TivoliVredenburg

Booklaunch: Unmaking, or How To Rethink Urban Narratives / Expodium / Unmaking The Netherlands / 16.30 – 18.00 uur

‘Een van de oprichters van Kapitaal, nu zelfstandig grafisch ontwerper, ontwierp de Expodium publicatie over ons programma Unmaking the Netherlands – een metaforisch pretpark voor stedelijke ontwikkeling. De publicatie UNMAKING wordt vandaag voor het eerst getoond. Het team van Expodium vertelt over de inhoud, Lyanne Tonk over het grafisch ontwerp, Peter Steijn neemt de publicatie in ontvangst namens de Gemeente Utrecht, er zijn speciale muzikale en filmische verrassingen.’

Entree gratis.

Ps. van 13:00 tot 15:00 uur zijn we ook nog eens te vinden in het AboriginalArt Museum Utrecht met onze mobiele zeefdruk crew.

Man oh man!

Nieuwe openingstijden Kapitaal
Nieuwe openingstijden Kapitaal

Nieuwe openingstijden Kapitaal

De zomerstop zit er al weer bijna op en dan gaan we er weer vol tegenaan! Nieuwe zeefdruk- en risoworkshops staan in de planning en ook de agenda met spannende en inspirerende avonden staat voor jullie klaar. Volg ons op facebook om volledig up to date te blijven.

Vrijdag 2 september zijn weer weer open van 10.00 tot 18.00 uur.

De nieuwe openingstijden zijn:

Donderdag + vrijdag: 10.00 – 18.00 uur
Zaterdag: 11.00 – 17.00 uur

www.facebook.com/kapitaal

Kapitaal zkt aantr. nw pand!
Kapitaal zkt aantr. nw pand!

Kapitaal zkt aantr. nw pand!

Eind december moeten we ons pand verlaten maar… WE GAAN DOOR!

Daarvoor zijn we op zoek naar een nieuwe spannende plek.
Een pand/garage/flat/loods/kerk/school/kippenhok/caravan/woonboot in de regio Utrecht (minstens 185 m2) waar we de komende jaren een nieuwe zeefdruk- en risowerkplaats kunnen opzetten en waar ruimte is voor oa. exposities. Deel, like en zeg het voort! De gouden tip zal met een klein Kapitaal beloond worden 🙂 Groet van Ramon en Carlien van Kapitaal

info@kapitaalutrecht.nl

Kapitaal gaat op zomervakantie!
Kapitaal gaat op zomervakantie!

Kapitaal gaat op zomervakantie!

Kapitaal gaat een maandje op vakantie! Vanaf 25 juli t/m 31 augustus zijn wij gesloten. In september zijn de zeefdruk- en risowerkplaats weer open, draait de shop weer op volle touren en starten alle workshops weer. Tot snel amigos!

Foto: zeefdruk Nick Liefhebber